Kangoeroeklas, Levellab en Plusklas

Verrijking en verdieping op de School op de Berg
Wanneer kinderen een hoog leertempo hebben en grote denkstappen kunnen maken, wordt hun werk gecompact. Een deel van de herhaling wordt geschrapt en daarvoor in de plaats wordt er uitdaging geboden in de klas. Wanneer deze uitdaging niet voldoende is, heeft School op de Berg een verrijkingsklas in de vorm van de Kangoeroeklas, Levellab en de Plusklas.

Kangoeroeklas
De Kangoeroeklas is voor kinderen uit groep 1, 2 en de eerste helft van groep 3. Naast dat we deze kinderen cognitieve uitdaging bieden, wordt er in deze groep ook gewerkt aan het ontwikkelen van executieve vaardigheden, werken ze samen en ontwikkelen we het creatieve denkvermogen. Dit doen we in de vorm van thema's van ongeveer 6 weken.

Levellab
In Levellab worden kinderen uitgedaagd om nieuwe dingen te leren door te experimenteren, uit te proberen en fouten te maken. De kinderen werken samen, ontdekken en krijgen daarna een theoretische uitleg van wat ze gezien of ervaren hebben. Er wordt gewerkt in projectvorm, met steeds wisselende thema's. Levellab is er voor kinderen uit groep 3 (tweede helft schooljaar) en groep 4 (eerste helft schooljaar). Levellab is één middag per week.

Plusklas
De Plusklas is er vanaf groep 4 (tweede helft schooljaar) tot en met groep 8, voor kinderen van School op de Berg en scholen uit de regio. De plusklas beslaat één dagdeel per week. Kinderen oefenen hier met vaardigheden op het gebied van leren leren, samenwerken, zelfstandig werken, plannen & organiseren en presenteren. Ze werken aan hogere orde denkvragen (analyseren, evalueren en creëren) en ze worden uitgedaagd om zichzelf te overtreffen. Kinderen oefenen met de executieve vaardigheden, krabbelen regelmatig uit de leerkuil en ontwikkelen een groeimindset. Er wordt gewerkt in drie blokken van ongeveer een uur: filosofie, leren leren en een uitdagend project. Alle informatie over de inhoud en opzet van de Plusklas kunt in vinden in de folder die u hier kunt downloaden.

Kosten
Voor deelname aan de Plusklas wordt een vergoeding gevraagd. Deze bedraagt € 25,- per dagdeel, deze kosten worden betaald door de thuisschool van de leerling. Aanmelding voor de Plusklas geschiedt via de school van de leerling. Plaatsing betekent deelname voor tenminste één jaar. Plaatsing is alleen mogelijk in augustus en januari.